Jaarlijkse gastlessen voor groep 8

Al een heel aantal jaren bieden wij een gastles aan voor de groepen 8 van de RSVR basisscholen in Rijssen. Tijdens deze interactieve les vertellen we de leerlingen hoe de gemeentepolitiek werkt en maken we samen met de leerlingen kennis met ons college van burgemeester en wethouders, de gemeenteraad en onze werkzaamheden als SGP-jongeren. 
Waar leren kinderen nou meer dan in de praktijk? Dat is precies de reden waarom wij aansluitend op de gastlessen een gemeenteraadsdag aanbieden. Op dit moment zijn de leerlingen een paar uurtjes raadslid. In de gemeenteraadszaal mogen ze wethouders vragen stellen over de gemaakte plannen, waarna ze ook met elkaar in debat gaan. Voor de tijd worden de plannen naar hun meester of juf opgestuurd, waardoor ze zich goed voor kunnen bereiden. Ook hebben ze dan van tevoren tijd om zich te verplaatsen in de partij waar ze zijn ingedeeld. Deze dagen zijn altijd een groot succes en leiden tot een duidelijke inkijk in het raadswerk.

Andere gastlessen

Naast onze jaarlijkse gastlessen over gemeentepolitiek hebben wij ook al verschillende andere gastlessen gegeven. Zo hebben we aan 4TL wat verteld over het werk in de EU en hebben we met 3/4 HAVO van drie verschillende middelbare scholen uit onze gemeente verschillende edities van een scholierendebat gedaan. Ook zijn we op bezoek geweest bij een plaatselijke jeugdvereniging, waar we aan de hand van stellingen over de landelijke politiek een korte inleiding hebben gegeven, waarna we met elkaar in debat zijn gegaan over actuele thema's.

Aanvragen

Geeft u nu les op de middelbare school of heeft u een klas basisschoolleerlingen die u graag meer over politiek wilt leren? Geeft u een groep kinderen jeugdvereniging of heeft u nog andere leuke ideeen waar wij bij kunnen helpen? Wij helpen u graag verder! Als u het contactformulier hieronder invult, dan nemen wij contact met u op.

Je bericht is succesvol verzonden
Er ging iets mis, probeer het later opnieuw