Begin juli zijn wij met een groep van 8 Rijssenaren (waarvan 5 SGP(j)’ers) naar Bialystok in Polen geweest om te helpen bij een kinderkamp dat georganiseerd werd door vluchtelingen uit Oekraïne en Belarus. Een week lang hebben we de vrijwilligers geholpen in de keuken, deden we mee met kinderactiviteiten en waren we niet vies van andere dingen die moesten worden aangepakt. De kinderen waren de eerste twee dagen nog een beetje onwennig, maar daarna wilden ze niets anders dan dat je meedeed met de activiteiten. Het werd ons ook ineens duidelijk wat de vloek van Babel precies inhoudt. De taalbarrière was soms lastig te overbruggen maar gelukkig konden veel vrijwilligers een beetje Engels en een enkeling zelfs een woordje Nederlands.

We hoorden tijdens de week dat het budget van het kamp nog maar voor 10% was geregeld voordat met begon met organiseren en dat alles goed zou komen want ‘God will provide’. Dit kwam wel bij ons binnen en daardoor is er besloten om een online inzamelactie op te zetten waar een mooi bedrag uit voor gekomen is! Wij willen iedereen die hieraan heeft bijgedragen bedanken! Dit geld kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor de kerk, opvang voor andere vluchtelingen of om volgend jaar opnieuw een kinderkamp te organiseren.

Wij kijken terug op een geweldige week waarin we veel met elkaar hebben mogen delen en veel van elkaar hebben mogen leren. We hebben veel gelachen, gevoeld, geloofd, gedeeld en geknuffeld, iets wat we nooit hadden willen missen. Aan het einde van de week zijn we moe maar voldaan huiswaarts gekeerd met de belofte dat we volgend jaar bij leven en welzijn zeker terug zullen komen.